Kosova Hacker

Computers and Internet


You are not connected. Please login or register

lidh dy pc direkt

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 lidh dy pc direkt on Sat Mar 22, 2008 5:28 pm

heroid

avatar
General
General
Lidhja ne mes dy kompjuterve ( APO KONECTIMI NE RRJET I KUMPJUTERIT ) LIDHJA E CONEKTORAV ^ NGJYRAT .

ETHERNET CABLE: COLOR-CODE STANDARDS

Lidhja ne mes dy kompjuterve quhet peer-to-peer.
Te duhet nje kabell UTP ,te duhen dy konektor RJ-45.
Kabllo qe perdoret per lidhjen e dy kompjuterve duhet te jete "Crossover" pra kabllo crossover krijohet keshtu:
-Ne njeren ane te kabllos duhesh ta perdoresh STANDARDIN T-568A
-Ne anen tjeter te kabllos duhesh ta perdoresh STANDARDIN T-568B

Deatajet:
Code:

http://www.incentre.net/incentre/frame/ethernet.html

Pastaj e fut njeren ane te kabllos ne njerin kompjuter(P.sh. Komp.1) e anen tjeter e fut ne tjetrin kompjuter(Komp.2)

****Per me dite se kabllot jane ne menyr te rregullt ateher ne kartelen e rrjetit duhet te dhezet nje drite e vogel(pra kjo vlen per Komp1 dhe Komp2)

-------------------------
Ne Komp.1 shkon (Win 2000 & Xp):
- Me mausin e djatht dhe Properties tek My Network Places
- e mausin e djatht dhe Properties tek Local Area Connection
- Internet Protocol TCP/IP

-IPaddress: 192.168.0.1
- Subnet Mask : me nje trusje kjo e merr vleren automatike
- Default Gateway : Ketu nuk ke nevoj te shkruash asgje sepse nuk je i lidhur i lidhur ne Router.
- Preferred DNS server : e le te zbrazet
- Alternate DNS server : e le te zbrazet
Dhe shko OK
-----------------------------
Ne Komp.2shkon (Win 2000 & Xp):
- Me mausin e djatht dhe Properties tek My Network Places
- e mausin e djatht dhe Properties tek Local Area Connection
- Internet Protocol TCP/IP

-IPaddress: 192.168.0.2
- Subnet Mask : me nje trusje kjo e merr vleren automatike
- Default Gateway : Ketu nuk ke nevoj te shkruash asgje sepse nuk je i lidhur i lidhur ne Router.
- Preferred DNS server : e le te zbrazet
- Alternate DNS server : e le te zbrazet
Dhe shko O

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum